Az óriáspanda, vagy bambuszmedve a medvefélék családjába tartozó emlős. Legalábbis emlősnek látszik messziről és közelről is. A fajt egy francia misszionárius írta le először 1869-ben. A WWF, vagyis a Természetvédelmi Világalap jeleként és gyakran általában az állatvédelem jelképeként világszerte ismertté vált. Jelképként terjedőben, állatként kihalóban.

Az óriáspanda táplálékának 98%-a bambusz, méz, tojás, hal, jamszgyökér és egyéb is szerepel az étlapján. Könnyedén felismerhető a szemét, fülét és kerek testét körülvevő nagy fekete foltjairól. Azon ritka állatok közé tartozik, amely a fekete-fehér filmeken is ugyanúgy nézett ki, mint a színes és szélesvásznú mozikon. Az óriáspanda veszélyeztetett állat, mintegy 1600-3000 egyed él szabadon Kínában.

Közben megjött a panda, most éppen az éhhalál fenyegeti. Ezért etesd meg!